Rygestopbasen

Rygestopbasen er et gratis tilbud til rygestopenheder, der ønsker en ekstern evaluering og dokumentation af deres rygestopaktiviteter. Rygestopbasen bliver benyttet af rygestopenheder fra hele landet. De tilmeldte enheder er primært kommuner og apoteker. Derudover er der også tilmeldt afdelinger på sygehuse/jordemoderklinikker, praktiserende læger, tandlæger og andre private aktører. Rygestopbasen startede i 1999 som et forskningsprojekt og er under fortsat udvikling til en kvalitetsdatabase, som kan benyttes af alle interesserede. Overordnede resultater fra Rygestopbasen er derfor lagt ud på hjemmesiden.

Du kan læse mere om Rygestopbasens organisering her.

Afrapportering af data

Alle tilmeldte enheder kan til hver en tid trække en indikatorrapport med deres egne data via Rygestopbasens tastselv-miljø på Internettet. Derudover har enhederne adgang til deres egne rådata - ligeledes via tastselv-miljøet. Minimum en gang årligt publicerer sekretariatet en rapport for hele landet og de fem regioner. Derudover publicerer sekretariatet en gang årligt en mere uddybende rapport, hvor det blandt andet er muligt at se og sammenligne resultater for de tilmeldte enheder. 

Hvem kan deltage?

Alle rygestopenheder, der gennemfører et systematiseret rygestopforløb, kan deltage. Tilmeldte enheder forpligter sig til at taste deres data ind via Rygestopbasens tastselv-miljø og telefonisk at følge op på alle deres deltagere 6 måneder efter deres rygestop. Det er muligt at købe sig til hjælp med indtastning af data hos Rygestopbasens sekretariat og opfølgning og rådgivning hos Stoplinien.

Tilmelding til Rygestopbasen?

For at benytte Rygestopbasen skal rygestopenheden underskive en samarbejdsaftale med Rygestopbasen. Hvis du er interesseret i at blive tilmeldt Rygestopbasen, skal du blot sende os en mail på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., så sender vi en informationspakke, inklusiv samarbejdsaftalen. Hvis du herefter fortsat ønsker at blive tilmeldt, skal du blot underskrive samarbejdsaftalen og returnere den til sekretariatet.

Når Rygestopbasen har modtaget den underskrevne samarbejdsaftale, sender vi yderligere information samt brugernavn og koder til Rygestopbasens tastselv-miljø.

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte Rygestopbasens sekretariat.

Du er her: Hjem Om os Rygestopbasen