Tilmelding til kurset 'Forståelse og formidling af klinisk forskning'

Rygestopbasen afholder kurset 'Forståelse og formidling af klinisk forskning' tirsdag den 13. december 2016 kl. 10 til kl. 15 på Frederiksberg Hospital.

Kurset vil indeholde en introduktion til kritisk læsning af videnskabelige artikler, undervisning i evidens og praktiske øvelser i at læse en klinisk artikel. Se det fulde program for kurset her!

Kurset koster 500 kr. pr. deltager, og du kan tilmelde dig via dette link.

Tilmeldingsfristen er den 30. november 2016.

12.10.2016

Tilmelding til temadag 2016

Overskriften for årets temadag er ’Rygestopindsatsens successer og udfordringer’ og afholdes fredag den 25. november 2016 fra kl. 9.30 til kl. 15.30 på Frederiksberg Hospital.

Dagen vil indeholde oplæg om forskellige rygestopindsatser - både på nationalt og internationalt niveau - samt workshops med fokus på fremadrettet rekruttering til rygestopkurser. Se det fulde program for temadagen her.

Prisen for deltagelse er 180 kr. pr. deltager, og du kan tilmelde dig via dette link.

Sidste frist for tilmelding er 17. november 2016.

14.09.2016

Rygestopbasen afholder introduktions- og genopfriskningskurser

Rygestopbasen afholder introduktions- og genopfriskningskurser for brugere i tastselv-miljøet.

Introduktionskursus til  Rygestopbasen for nye brugere

Kurset er en introduktion af alle de basale funktioner i Rygestopbasens tastselv-miljø med henblik på, at man selv kan bruge tastselv-miljøet i hverdagen. Kurset er målrettet nye brugere, som har lidt eller ingen kendskab til Rygestopbasens tastselv-miljø.

Introduktionskurset i København vil blive afholdt tirsdag d. 4. oktober 2016
Introduktionskurset i Århus vil blive afholdt mandag d. 10. oktober 2016
 
 
Genopfriskningskursus til  Rygestopbasens tastselv-miljø

Kurset er en gennemgang af funktionerne i Rygestopbasens tastselv-miljø, hvor alle de basale funktioner vil blive gennemgået, så alle får opfrisket kendskabet. Kursus er målrettet brugere, der ikke har brugt Rygestopbasens tastselv-miljø i et stykke tid og har et basalt kendskab til tastselv-miljøet. Derfor vil der også blive lagt vægt på erfaringsudveksling.

Genopfriskningskurset i København vil blive afholdt onsdag d. 5. oktober 2016
Genopfriskningskurset i Århus vil blive afholdt tirsdag d. 11. oktober 2016

29.08.2016

Ny forskningsartikel om gravide rygere

Gravide rygere: Potentiale for forbedring af intervention

Hanne Tønnesen og Mette Rasmussen fra WHO-CC har udgivet en artikel om gravide rygere med en undersøgelse af potentialet for forbedring på området. Formålet med studiet var at undersøge prævalensen, karakteristikker og registrering af rygning blandt mødre, rygestop under graviditet samt undersøge potentialet for forbedring på området. Studiet er baseret på data fra Fødselsregistret og Rygestopbasen i perioden 2006-2012.
Dette studie indikerer et akut behov for øget fokus på at tilbyde effektive rygestopkurser til alle grupper af gravide rygere med særligt fokus på de yngre grupper.

Et dansk resumé af den originale artikel kan findes på dette link. Du kan finde forskning baseret på Rygestopbasens data via dette link. Linket til den originale artikel er i pdf-ikonet nedenfor.

adobe

19.07.2016

Rygestopbasen har fået ny national koordinator

Rygestopbasens sekretariat har fået en ny national koordinator. Anne Sode Grønbæk er uddannet Cand.comm. og har flere års erfaring med ledelse og sekretariatsopgaver. Hun bringer derved kommunikative og organisatoriske kompetencer til sekretariatet.

Vi byder Anne velkommen og håber, at I alle snart får mulighed for at møde hende - enten personligt, telefonisk eller over mailen.

19.04.2016

Rygestopbasen har fået ny national koordinator

Rygestopbasens sekretariat har fået ny national koordinator. Sofie Vilholt er uddannet cand.scient.soc. og bringer med sin sundhedssociologiske baggrund en masse nye og spændende kompetencer til sekretariatet.

Vi byder Sofie velkommen og håber, at alle snart får mulighed for at stifte nærmere bekendtskab med hende.

01.02.2015

Tilmelding til kurset 'Forståelse og formidling af den kliniske forskning'

WHO-CC på Frederiksberg Hospital tilbyder nu en let og forståelig adgang til den sundhedsvidenskabelige forskning via kurset: Forståelse og formidling af den kliniske forskning.

Vi ønsker med dette kursus at give sundhedsprofessionelle enkle værktøjer til at forstå og formidle den kliniske forskning - med særligt fokus på rygestopområdet. Efter kurset håber vi at have givet dig værktøjer til at kunne finde frem til svarene på spørgsmål som for eksempel: ”Hvorfor og hvor længe skal vi give nikotinsubstitution og ikke mindst; virker det?” og ”Findes der grupper af rygere, som er bedre til at stoppe end andre?

At kende svarene kræver indsigt i den videnskabelige baggrund, men man behøver ikke være professor, for at kunne finde og forstå forskningen bag. Underviserne på kurset er erfarne forskere, og der bliver lagt stor vægt på en involverende undervisningsform, hvor alle deltagere bliver inddraget og udfordret i undervisningen. Kurset er af én dags varighed og har fokus på, hvad du behøver at vide om den kliniske forskning og formidlingen heraf.

Kurset afholdes tirsdag den 19. august 2014.
Der er et begrænset antal pladser og prisen er 550 kr.
 
Se hele programmet for kurset her.
Hvis dette kunne være interessant for dig eller dine kolleger, vil vi meget gerne høre fra dig. Du kan tilmelde dig direkte på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Du er også velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller input til kurset.
 
25.06.2014

Rygestopbasens hjemmeside har været nede

Rygestopbasens hjemmeside har desværre været ude af drift den seneste uge, grundet hacking. Heldigvis er der ikke tale om selve databasen, der ligger sikret i RegionH’s regi bag firewalls, og data er derfor på ingen måde i fare. Det er muligt at logge ind på vores tastselv-miljø via dette link: rygestop.regionh.dk eller ved at trykke på ’Tastselv’ i menuen.

For at undgå fremtidige sikkerhedsbrist, har vi opdateret hjemmesiden. Dog er det udelukkende de vigtigste funktioner, der fungerer i øjeblikket. Vi vil løbende opdatere de forskellige funktioner.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer er du velkommen til at kontakte os.

06.06.2014

Opsamling fra Rygestopbasens temadag 2013

Mandag den 2. december 2013 blev Rygestopbasens årlige temadag afholdt på Frederiksberg Hospital. Dagen bød på mange gode diskussioner samt spændende oplæg og vi har nu lagt en opsummering af dagen online sammen med slides fra oplægsholderne samt billeder fra dagen.

laesmere

 
11.03.2014
Du er her: Hjem Nyheder Nyhedsarkiv