Brug af tastselv

 

Data fra rygestopkurser i Danmark bliver tastet ind via Rygestopbasens tastselv-miljø. Alle, der afholder rygestopkurser med en personlig intervention kan taste ind i Rygestopbasen. Det kræver en overordnet aftale med Rygestopbasen. Derudover skal alle, der skal taste data ind og have adgang til egne data have en personlig brugerprofil. 

Rygestopbasen arbejder løbende på at udvikle Rygestopbasens tastselv-miljø. Vi vil gerne gøre indtastningen og administrationen af brugerprofilerne så nem som muligt - selvfølgelig altid med datasikkerheden for øje. Til højre finder du guides til forskellige administrative funktioner i tastselv-miljøet. 

Guide til brugere af tastselv

 

For at kunne få adgang til Rygestopbasens tastselv-miljø skal du have en personlig brugerprofil. Brugerprofilen skal du have af den enhedsansvarlige i din rygestopenhed.

 

Husk, at du af sikkerhedshensyn aldrig må logge ind med andre brugerprofiler end din egen - og du må derfor heller ikke låne adgangen til andre. 

Her finder du en guide over de mest almindelige spørgsmål til brugerprofilerne. Guiden indeholder bl.a.: 

 • Beskrivelse af brugerprofilerne

 • Sådan får du en brugerprofil

 • Sådan logger du på tastselv 

 • Hvis du glemmer dit kodeord

 • Sådan fungerer to-trins login

(Opdat. 23.04.21)    

Guide til at cleare cachen

Når tastselv-miljøet i Rygestopbasen er blevet opdateret, er det vigtigt, at du clearer cachen i din browser. Din browser er nemlig indstillet til at huske en tidligere version af tastselv-miljøet.  

For at bruge tastselv-miljøet skal du bruge Google Chrome eller Firefox som browser. 

Google Chrome

Når du clearer cachen i Google Chrome skal du klikke på de tre lodrette prikker øverst til højre på din skærm (under krydset). Vælg 'Indstillinger' i listen. Herefter ruller du ned ad siden til afsnittet der hedder 'Sikkerhed og privatliv', vælg 'Ryd browserdata' den øverste kategori i listen. I boksen, der kommer op, skal der kun være flueben i den nederste firkant 'Billeder og filer, der er gemt i cache'. Øverst kan du vælge tidsinterval for hvor langt tilbage, der skal slettes. Her skal du vælge det der nogenlunde svarer til dit seneste login på Rygestopbasen. Herefter klikker du på 'Ryd data'. Du har nu clearet cachen. 

Husk at lukke helt ned for Google Chrome, før du går ind på tastselv-miljøet igen.

Firefox

Når du clearer cachen i Firefox, skal du klikke på de tre vandrette streger øverst til højre på din skærm og vælge 'Indstillinger'. Derefter i venstre side ved låsen, klikkes der på 'Privatliv & sikkerhed'. Herfra rulles der kort ned af siden, indtil der står 'Cookies og websteds-data', og der klikkes på knappen 'Ryd data...'. I den nye boks der kommer frem, skal der kun være flueben ved 'Cached web-indhold', før du klikker på 'Ryd'. Du har nu clearet cachen. 

Husk at lukke helt ned for Firefox, før du går ind på tastselv-miljøet igen.

Microsoft Edge

Når du clearer cachen i Microsoft Edge skal du klikke på de tre vandrette prikker øverst til højre på din skærm (under krydset). Vælg 'Indstillinger' i listen. Herefter klikker du på 'Persondata, søgning og tjenester' i venstre side. Rul ned af siden til sektionen 'Ryd browserdata' og tryk på den blå boks, hvor der står 'Vælg, hvad der skal ryddes'. Herefter kommer så en boks op der hedder 'Ryd browserdata', Der skal kun være flueben i firkanten 'Cachelagrede billeder og filer'. Øverst kan du vælge tidsinterval for hvor langt tilbage, der skal slettes. Her skal du vælge det der nogenlunde svarer til dit seneste login på Rygestopbasen. Herefter klikker du på 'Ryd nu'. Du har nu clearet cachen. 

Husk at lukke helt ned for Microsoft Edge, før du går ind på tastselv-miljøet igen.

Det er vigtigt, at du ikke bruger Internet Explorer ved indtastninger i tastselv-miljøet. Da Rygestopbasen ikke er  kompatibel med denne browser-type.

Guide til enhedsansvarlige

Som enhedsansvarlig i Rygestopbasens tastselv-miljø er det dig, der har ansvaret for brugerprofilerne, og hvem der får adgang til Rygestopbasens tastselv-miljø i din rygestopenhed.

For at gøre administrationen så nem som muligt, har vi udviklet en samlet guide til brugerprofilerne samt de processer, der skal til at håndtere opgaven. Vi anbefaler, at guiden læses igennem en gang og siden bruges som opslagsværk til forskellige spørgsmål.

Er du enhedsansvarlig for en underenhed, kan du også med fordel bruge guiden. Du vil bare altid kun få vist brugerprofiler for din egen underenhed. 

Guiden, som du får adgang til ved at trykke på pdf.-filen indeholder bl.a.: 

 • Beskrivelse af brugerprofilerne 

 • Oprettelse af nye brugerprofiler

 • Ændringer til eksisterende brugerprofiler

 • Tildeling af ny adgangskode

 • Aktivering af blokerede brugerprofiler 

 • Sådan fungerer to-trinslogin

 • Sådan gennemgår du brugerprofilerne hvert halve år

Den enhedsansvarlige skal gennemgå brugerprofilerne hvert halve år. Om sommeren skal tjekkes foretages af den enhedsanvarlige alene og ved årsskiftet foretages tjekket sammen med Rygestopbasens sekretariat. 

I pdf.-filen er der en ressource til at dokumentere, at du har gennemgået brugerprofilerne. 

(Opdat. 26.04.21)